Pokličite 041 601 555
100% odkrit nakup
Vsi avti so preverjeni pri nemških in drugih tujih prodajalcih ter imajo natančne opise, zgodovino servisov in detajlne fotografije.

Kako varno uvoziti avto iz mobile.de in autoscout.de?

Preverite na kakšne pasti je potrebno biti pozoren pri uvozu vozila iz mobile.de in autoscout24.de, da bo vaš uvoz avtomobila varen.

Nakup vozila iz mobile.de

Mobile.de je največja on-line tržnica vozil v Nemčiji, s preko 1,4 milijona registriranih vozil. Glavnina je vozil iz Nemčije in zajema največ kakovostnih podjetij, ki se ukvarjajo s prodajo in nakupom vozil. Jasni kriteriji za iskanje in filtri vam omogočajo, da najdete avto, ki ste si ga vedno želeli.

Ste že našli vaš sanjski avto na mobile.de? Bi želeli najti pravega? Veste kakšen avto želite, ampak se še niste lotili iskanja na mobile.de?

Za varen uvoz vašega sanjskega avtomobila iz mobile.de poskrbi naša ekipa

Nakup vozila iz autoscout24.de

Autoscout24.de največja on-line tržnica vozil v Nemčiji, ki kot prodajalce v večini zajema fizične osebe. Poleg nemških vsebuje tudi večji nabor vozil izven Nemčije, iz širše Evrope. Kriteriji za iskanje in filtri vam omogočajo, da tudi na tem portalu najdete avto, ki ste si ga vedno želeli.

Ste že našli vaš sanjski avto na autoscout24.de? Bi želeli najti pravega? Veste kakšen avto želite, ampak se še niste lotili iskanja na autoscout24.de?

Za varen uvoz vašega sanjskega avtomobila iz autoscout24.de poskrbi naša ekipa.

Primerjava obeh nemških portalov za uvoz vozila.

Preveri prednosti obeh portalov za uvoz vozila iz Nemčije. Pri obeh je možnost iskanja poleg nemškega jezika tudi angleški ter še drugi evropski jeziki.

mobile.de

 • Je bolj priznan in uveljavljen iskalnik za vozila.
 • Ima naprednejši iskalnik, ob katerem se počutite kot bi kupovali nov avto.
 • Vsebuje več pravnih oseb oz. trgovcev, ki so uveljavljeni.
 • Dnevno se nahaja na njem tudi do 2 milijona osebnih avtov.

autoscout24.de

 • Več avtov iz širše Evrope (izven Nemčije).
 • Vsebuje več vozil od fizičnih oseb.
 • Možnost iskanja tudi v Hrvaškem jeziku.
 • Malo manj prilagodljiv iskalnik, a še vedno zelo jasen in dober.

Nasvet in priporočilo naše ekipe narociavto.si:

“Naše stranke rabljena vozila iščejo raje na mobile.de kot na autoscout24.de, ker je na mobile.de več “resnih” trgovcev z avtomobili: Paziti je potrebno, da ima autoscout24.de, ker je cenejši, tudi več “vprašljivih” trgovcev in prevar. Najti je moč večjo izbiro cenejših avtov, ki pa so v večini lahko slabše ohranjeni in iz držav izven Nemčije. Bolje je kupiti avtomobil od preverjenega podjetja kot fizične osebe.”

Glavne pasti nakupa in uvoza avtomobila iz mobile.de in autoscout24.de

1.

Pazite na lažne oglase.

Na mobile.de in autoscout24.de se vsakodnevno pojavljajo oglasi s sanjskimi avti, sanjsko opremo, sanjsko barvno kombinacijo in še bolj sanjsko ceno. Bodite pozorni, če oglas vodi na nenavaden email ali WhatsApp ali Viber telefonsko številko. Največkrat gre za lažni oglas.
2.

Najbolj pogost scenarij prevare.

Za prevaro najverjetneje gre, ko prodajalec trdi, da prodaja avto, ker se je preselil v drugo državo, avto pa je ostal v državi v kateri je registriran. Trdi, da se avta mora znebiti, zato je tako poceni. Navaja, da je avto je pustil pri transportnemu podjetju, ki vam ga bo dostavilo, če plačate 10-30% cene. To en od najbolj pogostih scenarijev za prevaro.
3.

Bolje je iskati med tednom.

Prevaranti znajo vdreti v mobile.de in autoscout24.de profile avto trgovcem, jim znižajo cene na avtomobile in preusmeriti komunikacijo na svoje komunikacijske kanale, kjer se zgodi prevara. Prevaranti so najbolj aktivni za vikend, ker takrat ekipe portalov (zaradi okrnjenega dela) ne odstranijo oglasov dovolj hitro.
4.

Jezikovne omejitve.

Bodite pozorni na jezikovne omejitve pri iskanju avta. Pri obeh portalih je potrebno znati vsaj angleški jezik, najbolje pa nemški. Uporabljeni so namreč iskalni izrazi, po katerem boste težje našli avto zase, če teh dveh tujih jezikov ne obvladate. Večkrat je že v oglasu zapisana tudi kakšna hiba ali težava avtomobila, ki se jo hitro zgreši.
5.

Prevelike obljube prodajalcev in trgovcev.

Prodajalci se delijo na fizične osebe in podjetja (trgovce z avtomobili). Fizične osebe in nekateri nevešči ali novi manjši prodajalci lahko obljubijo preveč, bodisi prelepo opišejo avto, v želji, da bi avto hitro prodali.
6.

Napake pri navajanju opreme.

Zelo pozorni morate biti na napake pri navajanju opreme avtomobilov. Včasih avto ne vsebuje naveden opreme, včasih je navedena napačna oprema ali enostavno pride do pomote v oglasih (npr. napačna navedba CO2 emisij in EURO norme motorja).

Kako varno uvoziti avto iz Nemčije preko mobile.de in autoscout24.de?

Najbolj varno je avto poiskati in uvoziti s pomočjo nekoga, ki to dela vsak dan. Pomembno je poznati vedenje prodajalcev in delovanje obeh portalov. Nihče vam namreč ne more zagotoviti nakupa rabljenega vozila avtomobila brez napak. Lahko vam pa zelo pomaga pri tem, da verjetnost za nakup vozila z napakami močno zmanjšate.

Zakaj se kupci odločajo za nakup pri narociavto.si?

 • Dnevno spremljamo, kupujemo in uvažamo vozila iz mobile.de in autoscout24.de v Slovenijo.
 • Temeljimo k 100% transparentnemu nakupu vozila iz tujine in vso papirologijo ter postopki, da doživite najbolj odkrit nakup avta doslej.
 • Vsa preverjanja trgovcev in vozil skrbno naredimo mi, vi le mirno delujete iz vašega naslonjača, čemur pravimo “Enostavno kot nakup preko Amazona.”
 • Izbiramo le preverjene, kvalitetne prodajalce, pri katerih je najmanj možnosti napak in prevar.
 • Pogajamo se za najboljšo možno ceno, ves szpogajan izkupiček gre v korist kupca avtomobila. Naša ekipa se redno uri v tehnikah pogajanja.
 • Dogovorimo se za jamstvo s strani prodajalca v tujini, če je možno tako, da velja tudi v Sloveniji, ali pa uredimo doplačilo jamstva na različne sklope motorja, ki velja v Sloveniji.
 • Skrbimo za uvoz vozila brez skrbi in stresa

Za varen uvoz vašega sanjskega avtomobila poskrbi naša ekipa narociavto.si.

Kliknite in nas kontaktirajte.

  OK, gremo po vrsti. Kateri avto iščete?

  Vpišite svoje podatke, če želite, da vam pomagamo najti avto, ki si ga želite. Hitro vam bomo odgovorili in začeli iskati avto za vas.

  Povezava do strani o varovanju podatkov
  Brez tveganja

  Vse je OK, tudi še niste prepričani kateri avto je za vas. Poslušali bomo vaše želje in poiskali pravega za vas. Naprej vam damo vse informacije o avtu. Nič ne skrivamo.

  Za vprašanja pokličite na 041 601 555 ali pošljite e-mail na info@narociavto.si


   Prosim, povejte mi malo več o avtu, ki si ga želite najti in kupiti.
   Brez tveganja

   Ne bomo vam zaračunali nič za odkrit pogovor o naročilu avta iz tujine. Sem Marko Ferlin in s svojo ekipo vam bom pomagal narediti prve korake pri naročilu avta, ki si ga najbolj želite.

   Za vprašanja pokličite na 041 601 555 ali pošljite e-mail na info@narociavto.si

   Sorodni članki

   Kako varno uvoziti avto iz Belgije, Nizozemske ali Francije?

   Ste našli vaše sanjsko vozilo v Belgiji, na Nizozemskem ali v Franciji? Preverite, na katere pasti je potrebno biti pozoren in kako narediti uvoz kar se da varen.

   Povezava

   Kako uvoziti oz. poiskati ustrezen avtomobil v tujini

   Ste našli vaše sanjsko vozilo na Avto.net in bi takšno vozilo raje uvozili iz Nemčije? Preverite, zakaj se uvoz bolj izplača in na kaj je potrebno biti pozoren!

   Povezava

   Tweet
   Share
   Share