Pokličite 041 601 555
100% odkrit nakup
Vsi avti so preverjeni pri nemških in drugih tujih prodajalcih ter imajo natančne opise, zgodovino servisov in detajlne fotografije.

Primerjava nakupa avta iz Avto.net in uvozom iz Nemčije

Preverite kakšne so prednosti uvoza rabljenega avtomobila iz Nemčije v primerjavi z nakupom na Avto.net ter na kakšne pasti je potrebno biti pozoren, da bo vaš nakup avtomobila varen.

Nakup vozila iz Avto.net

Avto.net je največja on-line tržnica vozil v Sloveniji. Ponuja raznolik nakup avtomobilov od fizičnih oseb in pravnih oseb. Korektni kriteriji za iskanje in filtri vam omogočajo, da najdete avto, ki ste si ga vedno želeli.

Ste že našli pravi avto zase? Ali zaupate prodajalcu? Nimate dovolj znanja in izkušenj, da bi nakup opravili sami? Veste, kakšen avto si želite in na avto.net ni dovolj izbire? Si želite raje avto iz Nemčije? Kjer imajo boljše cene ter bolj cenijo avte? Morda ne znate pravilno nastaviti iskanja na avto.net, ali pa njihov iskalnik ni dovolj napreden, da bi lahko točno našli svoj avto?

Uvoz vozila iz Nemčije

Mobile.de je največja on-line tržnica vozil v Nemčiji, takoj za njo Autoscout24.de. Poleg nemških vsebujeta tudi večji nabor vozil izven Nemčije, iz širše Evrope. Kriteriji za iskanje in filtri vam omogočajo, da na teh dveh portalih hitro najdete avto, ki ste si ga vedno želeli.

Ste že našli vaš sanjski avto na mobile.de ali autoscout24.de? Bi želeli najti pravega? Veste kakšen avto želite, ampak se še niste lotili iskanja v tujini?

Za varen uvoz vašega sanjskega avtomobila iz Nemčije poskrbi naša ekipa.

Primerjava Avto.net z uvozom avta iz Nemčije.

Preveri prednosti uvoza vozila iz Nemčije v primerjavi z nakupom preko Avto.net.

Avto.net

 • Najbolj pestra izbira rabljenih vozil je v Nemčiji.
 • Večja je izbira avtov z nizko kilometrino, ki je realna, saj je v Nemčiji zakonodaja pri servisiranju vozil najstrožja in so kazni za goljufije (kot je vrtenje kilometrov nazaj) najvišje.
 • Večja je izbira barvnih kombinacij vozil in večja je izbira visoko opremljenih vozil.
 • Izjemna je izbira vozil iz jamstvenih programov pooblaščenih avto salonov (npr. Mercedes-Benz Junge Sterne, BMW Premium Selection, Audi Plus…)
 • mobile.de ima naprednejši iskalnik (ki išče po opremi avtomobila – dolg spisek, barvi zunanjosti, barvi notranjosti, praktično kot bi iskali nov avto).
 • Nemci veljajo za ene najbolj zahtevnih strank pri nakupu avtomobilov, zato morajo trgovci ponuditi stranki največjo kvaliteto, ki jo lahko.
 • Velja visok nemški standard: lastniki cenijo dober avto, dobro skrbijo za avte, jih redno servisirajo in država skrbi za urejene ceste, na katerih je obraba vozil manjša.
 • Rabljeni avtomobili iz Nemčije veljajo za najbolj ohranjene v Evropi in bolj ohranjene kot v Sloveniji.

Nasvet in priporočilo naše ekipe narociavto.si:

“Naše stranke rabljena vozila iščejo najraje v Nemčiji, ker je tam največ kakovostnih trgovcev z avtomobili v EU, imajo pa tudi najstrožjo zakonodajo glede prevar pri prodaji rabljenih vozil, zato je tudi možnost prevar manjša: Paziti je potrebno na prevare. Cenejši avto velikokrat ne pomeni dobrega nakupa. Bolje je kupiti avtomobil od preverjenega podjetja kot fizične osebe.”

Glavne pasti nakupa avtomobila iz Avto.net

1.

Pazite na avte iz Italije in Španije.

Ker je težko dobiti kvalitetna, poceni vozila, za masovno preprodajo, veliko slovenskih trgovcev uvaža rabljene avtomobile iz Italije in Španije. Tam so namreč rabljeni avti cenejši. Cenejši avto pa v večini primerov ne pomeni najboljšega nakupa. Večkrat so avti iz teh držav slabo vzdrževani, brez popravil pri uradnih servisih. Italijani in Španci so znani po tem, da jih praske na avtomobilih ne motijo preveč in da jim vzdrževanje avtomobila ni na prvem mestu.
2.

Nepooblaščeni serviserji.

Veliko se pojavlja oglasov avtomobilov kupljenih od leasing hiš (iz Italije, Belgije, Francije), ki kot pogoj servisiranja uporabljajo svoje, pogodbene, s strani proizvajalca neooblaščene serviserje. Zato nimajo uradne servisne zgodovine, zgodovino kažejo v excel tabeli. Tako zelo hitro pride do manipulacije s prevoženimi kilometri.
3.

Zgodovina servisa.

Preverite ali se pri avtomobilu da videti uradna zgodovina servisa. Največkrat se pri avtih iz Italije servisne zgodovine ne da preveriti na slovenskem uradnem servisu.
4.

Pazite se prevar s kilometri.

V Nemčiji velja odvzem licence serviserju avtomobila in visoka kazen v primeru prevare s kilometri. Torej, goljufij s ponastavljanjem kilometrov je bistveno manj kot pri nas. Npr.: V Nemčiji in Belgiji je procent avtov z zmanipuliranimi kilometri nižj od 1%. Pri nas je slika drugačna, po pričanjih poznavalcev, bi v Sloveniji lahko imel prevrtene kilometre vsak tretji rabljen avto, ki gre v prodajo. Kazen za manipulacijo kilometrov v Sloveniji je zelo nizka, cca 400 EUR in serviserju ni odvzeta licenca, zato je primerov manipulacije kilometrov tako zelo veliko.

Kako varno uvoziti avto iz tujine?

Najbolj varno je avto poiskati in uvoziti s pomočjo nekoga, ki to dela vsak dan. Pomembno je poznati vedenje prodajalcev in trg vozil v tujini. Nihče vam namreč ne more zagotoviti nakupa rabljenega vozila avtomobila brez napak. Lahko vam pa zelo pomaga pri tem, da verjetnost za nakup vozila z napakami močno zmanjšate.

Zakaj se kupci odločajo za nakup pri narociavto.si?

 • Dnevno spremljamo, kupujemo in uvažamo vozila iz tujine.
 • Največ jih uvozimo iz Nemčije preko mobile.de in autoscout24.de.
 • Temeljimo k 100% transparentnemu uvozu vozila iz tujine in vso papirologijo ter postopki, da doživite najbolj odkrit nakup avta doslej.
 • Vsa preverjanja trgovcev in vozil skrbno naredimo mi, vi le mirno delujete iz vašega naslonjača, čemur pravimo “Enostavno kot nakup preko Amazona.”
 • Izbiramo le preverjene, kvalitetne prodajalce, pri katerih je najmanj možnosti napak in prevar.
 • Pogajamo se za najboljšo možno ceno, ves spogajan izkupiček gre v korist kupca avtomobila. Naša ekipa se redno uri v tehnikah pogajanja.
 • Dogovorimo se za jamstvo s strani prodajalca v tujini, če je možno tako, da velja tudi v Sloveniji, ali pa uredimo doplačilo jamstva na različne sklope motorja, ki velja v Sloveniji.
 • Skrbimo za uvoz vozila brez skrbi in stresa.

V kolikor najdete svoj sanjski avto na Avto.net linku vam pomagamo najti isti ali podoben avto tudi v tujini in vas peljemo naprej po nakupu avtomobila, vse do uvoza.

Za varen uvoz vašega sanjskega avtomobila poskrbi naša ekipa narociavto.si.

Kliknite in nas kontaktirajte.

  OK, gremo po vrsti. Kateri avto iščete?

  Vpišite svoje podatke, če želite, da vam pomagamo najti avto, ki si ga želite. Hitro vam bomo odgovorili in začeli iskati avto za vas.

  Povezava do strani o varovanju podatkov
  Brez tveganja

  Vse je OK, tudi še niste prepričani kateri avto je za vas. Poslušali bomo vaše želje in poiskali pravega za vas. Naprej vam damo vse informacije o avtu. Nič ne skrivamo.

  Za vprašanja pokličite na 041 601 555 ali pošljite e-mail na info@narociavto.si


   Prosim, povejte mi malo več o avtu, ki si ga želite najti in kupiti.
   Brez tveganja

   Ne bomo vam zaračunali nič za odkrit pogovor o naročilu avta iz tujine. Sem Marko Ferlin in s svojo ekipo vam bom pomagal narediti prve korake pri naročilu avta, ki si ga najbolj želite.

   Za vprašanja pokličite na 041 601 555 ali pošljite e-mail na info@narociavto.si

   Sorodni članki

   Kako varno uvoziti avto iz Belgije, Nizozemske ali Francije?

   Ste našli vaše sanjsko vozilo v Belgiji, na Nizozemskem ali v Franciji? Preverite, na katere pasti je potrebno biti pozoren in kako narediti uvoz kar se da varen.

   Kako varno uvoziti avto iz mobile.de in autoscout.de

   Ste našli vaše sanjsko vozilo na mobile.de ali na autoscout.de? Preverite, na katere pasti je potrebno biti pozoren in kako narediti uvoz kar se da varen.

   Tweet
   Share
   Share