Pokličite 041 601 555
100% odkrit nakup
Vsi avti so preverjeni pri nemških in drugih tujih prodajalcih ter imajo natančne opise, zgodovino servisov in detajlne fotografije.

Avti in osebnosti: Kdo so tipični BMW vozniki in voznice?

 v nasveti

Na splošno v Sloveniji velja: »Povej mi kakšen avto voziš in povem ti kdo si«. Posebno mesto pri tem reku imajo BMW vozniki in voznice. Preberite si zanimiv članek o tem kako v očeh drugih izgledate, če vozite BMW.

Večinoma vsi avtomobili sprožajo določene občutke, stereotipe, včasih celo predsodke o vozniku in voznici. Sigurno ste že slišali klasični: Porsche je za moške, ki doživljajo krizo srednjih let, Volvo je »fotrovski« avto in podobno.

Kar zadeva BMW, je tudi tukaj pogled večine precej jasen – stereotipni vozniki BMW naj bi bili nadležni, vase zagledani napihnjenci. A namesto raziskovanja predsodkov, se raje osredotočimo kaj o voznikih in voznicah pravijo dejanska dejstva, identiteta znamke BMW in naša izkušnja, ko se srečujemo s kupci BMW avtomobilov iz tujine, največ iz Nemčije.

IMIDŽ IN PODOBA BMW VOZNIKOV IN VOZNIC

Vozniki BMW so na slabem glasu, ker naj bi bili zaljubljeni sami vase. Na primer, britanska raziskava studyby One Poll pravi, da je prepoznavna podoba tipičnih BMW voznikov “pametnejši BMW gospodarstveniki.«

Čeprav samo to ni nič drugega kot goli stereotip, vozniki BMW ponavadi kažejo nekatere osebnostne lastnosti, ki ustrezajo temu profilu.

MANJ SPOŠTOVANJA PREDPISOV IN ETIKETA

Časnik Wall Street Journal poroča, da vozniki BMW resnično radi vozijo po odstavnem pasu in izven omejitev.

V raziskavi kalifornijske univerze (University of California) je za voznike BMW “veliko manj verjetno, da bodo ustavili pešcu, ki je pravkar namenil iti čez prehod za pešce“. Na kratko povedano, raziskava je pokazala, da “bolj kot so avtomobili simpatični, manjša je verjetnost, da se bodo ustavili.” Vendar pa so bili vozniki BMW pri tem najslabši.

Druga študija iz Velike Britanije je za več kot 2000 udeležencev zahtevala, da delijo svoje izkušnje z divjanjem in agresivno vožnjo ter v svojih nezgodah prepoznajo “znamko in barvo avtomobila ter spol voznika”.

Še enkrat so se najslabše obnašali vozniki BMW, zlasti moški v poznih 30-ih in 40-ih v modrih modelih.

VELIKO BOLJ SAMOZAVESTNI KOT DRUGI VOZNIKI

Glede na raziskavo YouGovProfiles 70% voznikov BMW meni, da so bolj razgledani v znanju od drugih.

KDO VOZI BMW?

Vse te stereotipne lastnosti BMW voznikov se vsaj na papirju ne končajo. Vozniki se BMW bodo verjetno politično vzdržali komentarja. Sebe največkrat opisujejo kot “vodjo”, s težnjo po akciji in zahtevnosti. Te lastnosti naj ne bodo preveč resen razlog za sodbo BMW voznikov.

IDENTITETA BLAGOVNE ZNAMKE BMW?

BMW vozniki in voznice so vsekakor posebni. Blagovna znamka podpira njihovo samozadostnost. Ne sekirajo se pretirano za sveto okoli, saj so v svojem svetu. In v njem znajo uživati. Pa še dobro izgledajo pri tem.

Poglejte si spodnjo reklamo, ki zelo direktno in kreativno kaže na posebnost blagovne znamke BMW.

To je uradna reklama BMW za rabljena vozila BMW. Vir: https://www.bmw.com/

DRUGA PLAT ZGODBE

Obstaja tudi druga plat zgodbe, zato stereotipov o BMW voznikih in voznicah ni za jemati kot univerzalne.

Pomembno si je zapomniti, da je BMW eden najboljših avtomobilov kar se jih vozi po cestah, seveda pa bodo ljudje, ki si ga lahko privoščijo, zahtevali več od vožnje in se bodo v življenju imeli za  poznavalce dobrega in celo zmagovalce. S tem ni nič narobe.

Poleg tega je bilo ugotovljeno dejstvo, ki govori v prid njim, pri pregledu več kot milijon ponudb avtomobilskih zavarovanj, da vozniki BMW niso največkrat udeleženi v prometnih nesrečah. Medtem ko so bili pred njimi vozniki Mercedesov, Audija, Lexusa in celo Volvo.

KAKŠNA JE NAŠA IZKUŠNJA S KUPCI BMW AVTOMOBILOV?

Naša naloga je, da kupec BMW avta dobi najboljši možen avto iz tujine. V namen tega članka smo zbrali najbolj pogoste izkušnje kupcev BMW avtomobilov:

  • Zelo dobro vedo kaj hočejo.
  • So zahtevni.
  • Pomembni so jim detajli.
  • Radi uživajo in velikokrat povedo, kje se radi vozijo.
  • Prav vsakemu se pričara nasmeh na usta, ko se prvič usedejo v svoj avto, ko pride iz tujine.
  • Pomembno jim je, da bo naša storitev za njih najbolj kvalitetna.

Kako vidite voznike in voznice BMW? Kako se vi vidite kot voznik ali voznica BMW?

Preverite tudi med pozitivnimi pričanji strank, kaj o nakupu BMW-ja menijo naše stranke.

Delite članek, če vam je všeč. Dobro vožnjo vam želim!

Marko Ferlin

 

Članek je povzet po članku o osebnostih BMW voznikov iz Factorytwofour. Dodali smo mu našo izkušnjo pri posredovanju avtomobilov iz tujine.

Zadnje objave