Pokličite 041 601 555
100% odkrit nakup in
skrben nakup
Vsi avti so preverjeni pri nemških in drugih tujih prodajalcih ter imajo natančne opise, zgodovino servisov in detajlne fotografije.

Preverite na kakšne pasti je potrebno biti pozoren pri uvozu vozila iz Belgije, Nizozemske ali Francije, da bo vaš uvoz avtomobila varen.

Preverite na kakšne pasti je potrebno biti pozoren pri uvozu vozila iz Belgije, Nizozemske ali Francije, da bo vaš uvoz avtomobila varen.

Prednosti uvoza vozila iz Belgije, Nizozemske in Francije

V vseh treh državah velja visok življenjski standard. Kupci vozil si lahko privoščijo avtomobile z več opreme in rednejše servisiranje kot pri nas. V vseh treh državah je vzdrževanje cest boljše kot na Vzhodu Evrope, zato so vozila manj obrabljena.

Stroga zakonodaja in dober servis vozil

Vse tri države imajo zelo strogo zakonodajo na področju nazdora prevar pri servisiranju vozil. Po vsakem servisu avtomobila mora serviser registrirati kilometre v podatkovno bazo. Nadzorni organi vršijo redne nadzore serviserjev in jih kaznujejo z odvzemom licence za servisiranje in visoko denarno kaznijo, če zaznajo goljufijo. Vozila so zato bolje ohranjena kot pri nas.

Primerjava uvoza vozil iz Nizozemske, Belgije, Francije z uvozom iz Nemčije.

Preveri prednosti uvoza vozila iz Nizozemske, Belgije in Francije, v primerjavi z uvozom vozila iz Nemčije. Pri vseh štirih državah velja visok življenjski standard in nadzor nad servisiranjem vozil je zelo strog. Zato je transparentnost uvoza vozil večja kot pri nas.

Uvoz iz Nizozemske, Belgije in Francije

 • Večja izbira vozil iz širše Evrope, izven Nemčije.
 • V Franciji in Belgiji je večja izbira vozil francoskih znamk – Renault, Peugeot, Citroen, DS itd., ki so lahko tudi cenejša, a ne nujno boljše ohranjena.
 • Določena vozila so cenejša za izvoz iz Nizozemske, zaradi zelo visokega davka na vozila v tej državi.
 • Na Nizozemskem je največja izbira rabljenih hibridnih vozil in rabljenih vozil z vgrajenim plinom.
 • V določenih primerih so hibridna vozila iz Nizozemske cenejša, kot v drugih državah.

Uvoz iz Nemčije

 • Najbolj pestra izbira rabljenih vozil je v Nemčiji.
 • Nemci veljajo za ene najbolj zahtevnih strank pri nakupu avtomobilov, zato morajo trgovci ponuditi stranki največjo kvaliteto, ki jo lahko.
 • Velja visok nemški standard: lastniki cenijo dober avto, dobro skrbijo za avte, jih redno servisirajo in država skrbi za urejene ceste, na katerih je obraba vozil manjša.
 • V Nemčiji je zakonodaja pri servisiranju vozil najstrožja in so kazni za goljufije (kot je vrtenje kilometrov nazaj) najvišje.
 • Rabljeni avtomobili iz Nemčije veljajo za najbolj ohranjene v Evropi.

Nasvet in priporočilo naše ekipe narociavto.si: “Naše stranke rabljena vozila iščejo najraje v Nemčiji, ker za denar, ki ga plačajo za uvoz, dobijo najboljšo možno kvaliteto. Paziti je potrebno, da vas cena, ki se lahko pojavi za določene avte iz Nizozemske, Belgije in Francije, ne zavede. V Nemčiji so avti bolje servisirani, oprema in ohranjenost vozil je boljša, avtomobili so bolj transparentni in vsebujejo servisne dokumente, prodajalci se bolj trudijo biti avtentični in še mnogo je prednosti . Vsekakor je bolje kupiti avtomobil od preverjenega podjetja kot fizične osebe.”

V kolikor najdete svoj sanjski avto v Belgiji, na Nizozemskem ali v Franciji vam pomagamo najti isti ali podoben avto tudi v Nemčiji in vas peljemo naprej po nakupu avtomobila, vse do uvoza.

Glavne pasti uvoza avtomobila iz Belgije, Nizozemske in Francije

1.

Pazite na lažne oglase, če kupujete preko avtomobilskih portalov.

Na avtomobilskih portalih se vsakodnevno pojavljajo oglasi s sanjskimi avti, sanjsko opremo, sanjsko barvno kombinacijo in še bolj sanjsko ceno. Bodite pozorni, če oglas vodi na nenavaden email ali WhatsApp ali Viber telefonsko številko. Največkrat gre za lažni oglas.
2.

Najbolj pogost scenarij prevare.

Za prevaro najverjetneje gre, ko prodajalec trdi, da prodaja avto, ker se je preselil v drugo državo, avto pa je ostal v državi v kateri je registriran. Trdi, da se avta mora znebiti, zato je tako poceni. Navaja, da je avto je pustil pri transportnemu podjetju, ki vam ga bo dostavilo, če plačate 10-30% cene. To en od najbolj pogostih scenarijev za prevaro.
3.

Nakup vozila od leasing hiš.

Avtomobili iz določenih leasing hiš iz Belgije in Francije delajo redne servise izključno pri nepooblaščenih serviserjih (pogodbenih partnerjih leasing hiše) To pomeni, da avto, ne glede na starost, v večini primerov nima uradne servisne zgodovine.
4.

Jezikovne omejitve.

Bodite pozorni na jezikovne omejitve pri iskanju avta v Belgiji, Franciji in na Nizozemskem. Veliko trgovcev ne zna angleško in govorijo samo lokalni jezik. Pri opisih vozil so uporabljeni namreč izrazi, po katerih boste težje našli avto zase, če lokalnega jezika ne obvladate. Večkrat je že v oglasu zapisana tudi kakšna hiba ali težava avtomobila, ki se jo hitro zgreši.
5.

Prevelike obljube prodajalcev in trgovcev.

Prodajalci se delijo na fizične osebe in podjetja (trgovce z avtomobili). Fizične osebe in nekateri nevešči ali novi manjši prodajalci lahko obljubijo preveč, bodisi prelepo opišejo avto, v želji, da bi avto hitro prodali.
6.

Napake pri navajanju opreme.

Zelo pozorni morate biti na napake pri navajanju opreme avtomobilov. Včasih avto ne vsebuje naveden opreme, včasih je navedena napačna oprema ali enostavno pride do pomote v oglasih (npr. napačna navedba CO2 emisij in EURO norme motorja).

Kako varno uvoziti avto iz tujine?

Najbolj varno je avto poiskati in uvoziti s pomočjo nekoga, ki to dela vsak dan. Pomembno je poznati vedenje prodajalcev in trg vozil v tujini. Nihče vam namreč ne more zagotoviti nakupa rabljenega vozila avtomobila brez napak. Lahko vam pa zelo pomaga pri tem, da verjetnost za nakup vozila z napakami močno zmanjšate.

Zakaj se kupci odločajo za nakup pri narociavto.si?

 • Dnevno spremljamo, kupujemo in uvažamo vozila iz tujine.
 • Največ jih uvozimo iz Nemčije preko mobile.de in autoscout24.de.
 • Temeljimo k 100% transparentnemu nakupu vozila iz tujine in vso papirologijo ter postopki, da doživite najbolj odkrit nakup avta doslej.
 • Vsa preverjanja trgovcev in vozil skrbno naredimo mi, vi le mirno delujete iz vašega naslonjača, čemur pravimo “Enostavno kot nakup preko Amazona.”
 • Izbiramo le preverjene, kvalitetne prodajalce, pri katerih je najmanj možnosti napak in prevar.
 • Pogajamo se za najboljšo možno ceno, ves spogajan izkupiček gre v korist kupca avtomobila. Naša ekipa se redno uri v tehnikah pogajanja.
 • Dogovorimo se za jamstvo s strani prodajalca v tujini, če je možno tako, da velja tudi v Sloveniji, ali pa uredimo doplačilo jamstva na različne sklope motorja, ki velja v Sloveniji.
 • Skrbimo za uvoz vozila brez skrbi in stresa.

Za varen uvoz vašega sanjskega avtomobila poskrbi naša ekipa narociavto.si.

Kliknite in nas kontaktirajte.

  OK, gremo po vrsti. Kateri avto iščete?

  Vpišite svoje podatke, če želite, da vam pomagamo najti avto, ki si ga želite. Hitro vam bomo odgovorili in začeli iskati avto za vas.

  Povezava do strani o varovanju podatkov

  Brez tveganja

  Vse je OK, tudi še niste prepričani kateri avto je za vas. Poslušali bomo vaše želje in poiskali pravega za vas. Naprej vam damo vse informacije o avtu. Nič ne skrivamo.

  Za vprašanja pokličite na 041 601 555 ali pošljite e-mail na info@narociavto.si

   Prosim, povejte mi malo več o avtu, ki si ga želite najti in kupiti.

   Brez tveganja

   Ne bomo vam zaračunali nič za odkrit pogovor o naročilu avta iz tujine. Sem Marko Ferlin in s svojo ekipo vam bom pomagal narediti prve korake pri naročilu avta, ki si ga najbolj želite.

   Za vprašanja pokličite na 041 601 555 ali pošljite e-mail na info@narociavto.si

   Sorodni članki

   Kako varno uvoziti avto iz mobile.de in autoscout.de

   Ste našli vaše sanjsko vozilo na mobile.de ali na autoscout.de? Preverite, na katere pasti je potrebno biti pozoren in kako narediti uvoz kar se da varen.

   Kako uvoziti oz. poiskati ustrezen avtomobil v tujini

   Ste našli vaše sanjsko vozilo na Avto.net in bi takšno vozilo raje uvozili iz Nemčije? Preverite, zakaj se uvoz bolj izplača in na kaj je potrebno biti pozoren!

   Tweet
   Share
   Share